Nu

Jag tar det långa bussvarvet till universitetet för att hinna lyssna på nästan ett helt poddavsnitt på vägen. Orkar sällan hålla koncentrationen hela föreläsningen men jag nöjer mig med att ens ta mig dit. Antecknar så mycket jag orkar och tar sedan bussen tillbaka.

1039

”Du är i kris” säger terapeuter och läkare och nickar förstående. ”Du reagerar fullt normalt, det är en process att ta sig igenom en kris”. Jag tänker att jag inte vill vara i någon jävla kris. Ändå är det skönt att höra att jag inte håller på att bli dum i huvudet, att det är så här det blir när något vidrigt händer. ”Det är som när någon är med i en olycka, det är inget man kan förutse. Du visste inte, du kunde inte förbereda dig”.

Det är som att han dött. Fast han lever.

1038

Fick höra att man lätt blir frusen när man bär på sorg. Jag har ingen aning om det faktiskt stämmer, men när jag är extra ledsen duschar jag varmt och länge. Lägger en ansiktsmask, syrar och återfuktar.

Som att vara extra snäll mot hyn när det är tungt att andas.

1041

Jag är okej nu. Det har gått 64 dagar och jag är okej. Jag tänker på livet som blir från och med nu, hur jag ska inreda min lägenhet och hur jag vill leva mina dagar. Flytten i månadsskiftet kommer garanterat bli ett bakslag och så jävla tungt, men det blir också början på något nytt. På mitt eget liv.

När det hände bestämde jag mig för att få tre månader att sörja och vara skitledsen. Den nionde april är mitt datum, då börjar jag om. Accepterar, går vidare.

13 kommentarer

13 kommentarer

 1. alltså en stor jäkla kram till dig! fyfan för breakups, men jag hejar på dig! ps om du vill lyssna på lite bra, drömmig o mysig musik på franska kan jag rekommendera rive <3

 2. hittade din blogg för ett tag sen och vill bara säga kärlek till dig ellen <333

 3. Ellen, det är så fint att läsa detta! Jag känner igen mig så mycket. Tyvärr. Vad fan, vill ju inte på något sätt romantisera hur vidrigt, faktiskt VIDRIGT, ett break-up kan vara. Men du beskriver det så fint. Tror det är så trösterikt för många att läsa det du skriver. All kärlek till dig <3

 4. Heja dig! Hittade din blogg från att du kommenterat på Sandra Beijers och hoppas få följa dig i flytten och framövee med allt vad det innebär. Du verkar så cool och bra. Kram och pepp från en helt jäkla vanlig fredagkväll <3

 5. Även om det kan vara klokt att vara lite beredd på att det kan bli tufft med flytten så kommer det alldeles säkert på lite längre sikt vara himla skönt att få en nystart. Kunna ta nya tag på ett nytt ställe. Heja dig och du har valt ett otroligt bra datum för att börja om (min födelsedag). :)

 6. skickar 1000 styrkekramar till dig❤️ Att bli dumpad är vidrigt och typ ett jävla trauma, men det är faktiskt helt sjukt hur anpassningsbar man är ändå. Man vänjer sig vid att vara utan den personen. Man gör faktiskt det.
  Du är grym!!!!!!!

 7. 9 april alltså. För mig är det datumet som jag började på min nya, fasta anställning. Efter år av stress som tagit så mycket hårdare än jag då förstått fick jag börja på ny kula i en ny bransch. Tacksam för erfarenheterna jag fått ditills, men också SÅ glad över det nya, vita bladet att forma min framtid på. Ett år har gått sedan dess.

  Jag hoppas årets 9e april kommer ge dig samma nystart, och att du ett år senare kan se tillbaka på de senaste 12 månaderna och känna att du landat i något fantastiskt. Hejar på dig, tillsammans med så många andra här inne. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.