jag har en bokklubb!

Det är sant. Jag har tänkt på det så himla länge, men aldrig riktigt kommit igång och gjort slag i saken. Tills jag såg Floras inlägg om kompisdejt och då kontaktade en tjej i kommentarsfältet. Hon hade i sin tur kontakt med ytterligare en, och mellan oss tre såddes fröet till en bokklubb.

För två veckor sedan sågs vi för första gången. På en bar i kvarteret, sju personer som var peppade på att sätta ramarna för kommande träffar. Vi kommer ses en gång i månaden, den som väljer bok ordnar plats att ses på till träffen. Hemma hos sig, hemma hos någon annan i gruppen eller bokar ett bord ute etc. Sju personer där två var bekanta sedan tidigare, två gått i samma gymnasieklass och en tredje läst spanska ihop med dem under gymnasieåren. En blandning av personer, intressen och bokpreferenser. Gemensamt för oss var kort och gott: man vill ut ur sin comfort zone. Läsa sådant man vanligtvis kanske inte skulle valt först i bokhyllan.

0051

Under de senaste åren har jag inte läst speciellt mycket utöver kurslitteratur. De böcker jag vikt hundöron i är ofta faktabaserade eller psykologiskt utforskande. Ljudböcker har främst varit självbiografier, så sammanfattningsvis har skönlitterärt inte alls varit det jag väljer först. Jag hoppas att det blir ändring på just det nu!

Jag tänker att jag kommer blanda böcker med ljudbok utifrån hur jag mår och vad som känns bäst. Det är alltid en helt annan känsla att ha boken i handen, men jag vill nog kunna lyssna på promenader, när jag viker tvätt eller väntar på bussen. Vi får se, helt enkelt.

Men nu går den av stapeln i alla fall, bokklubben! Första boken ut är Lisa och Lilly: en sann kärlekshistoria. Jag är ungefär hälften igenom och gillar den, men jag behöver vara på rätt humör för att kunna svälja den. Så jag väljer mina stunder.

Idag var kärlekshistorien på i bakgrunden medan jag möblerade om, möblerade tillbaka och åt passionsfruktssorbet hopkrupen i ett soffhörn.

1 kommentar

1 kommentar

  1. Floras kompisdejtinlägg är verkligen spännande ingångar till möten. Har själv träffat en hel del personer genom hennes blogg genom åren. Ofta awkward, ibland lite olustigt, alltid intressant. Nyttigt att gå utanför sin comfort zone då och då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.