en veckostart som inte skaver

Det här har verkligen varit en knäpp dag, på ett bra sätt. En bra måndag? Ja, det händer inte varje vecka i det här lilla livet i alla fall. Men kanske gjorde min 10-timmassömn i fredags att jag låg steget före, eller alla naps på soffan under lördagen. Jag hade absolut en helg som inte gick i många knop, men den här måndagen har varit en bra kontrast.

Jag var utanför dörren tidigt idag. Halv sex på morgonen. Det blev en vit puffig rök av mina andetag i morgonkylan. Lämnade Otto hos hans dagmatte, promenerade till bussen. Jag glömde min bok hemma så i busskuren stod jag och lyssnade på snarkandet från mannen i reflexjacka som somnat i väntan på sin morgonbuss. Två hållplatser bort är det min tur att gå av. Höstkyligt och mörkt.

0137

Den här veckan testar jag att åka till jobbet i träningskläder för att få ett pass avklarat innan jag ställer mig vid mina datorer. Jag lyssnade på Billgren Wood medan jag gick på löpbandet, stretchade i jobbets nya yogarum till total tystnad.

Sen hade jag en arbetsdag som från start till slut var rolig. Lagom utmanande och klurig, men fortfarande så pass att det hela tiden var peppande och kul. Det är en ynnest med sådana arbetsdagar. Precis innan jag tog på mig jackan för att promenera till bussen ringde min ena chef. ”Nu på onsdag övergår ju din provanställning till tillsvidare, det är inga konstigheter”. Pjuh, jag andades ut. Så här i Covid-tider vågar man ju inte hoppas för mycket på någonting. Men nu har jag alltså gjort mitt första halvår på mitt nya jobb!

0138

På vägen hem funderade jag på om jag skulle poppa en flaska bubbel bara för att få känna smaken av firande. När jag kom innanför dörren blandade jag istället ihop en granola och bakade en äppelpaj. Fortfarande med samma sköna känsla i magen som imorse.

Igår tvättade jag mitt vintertäcke, nu känns hela sängen som ett enda stort och fluffigt moln. Jag ska krypa ner mellan de blekrosa sängkläderna och lyssna på ljudbok innan måndag blir tisdag.

Så, tack för den här dagen i det lilla livet.

1 kommentar

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.