Hur jag använder microneedling i min hudvårdsrutin

I samarbete med Swiss Clinic ● Inlägget innehåller reklamlänkar

0175

Hallå, jag har en rolig sak att berätta! Minns ni paketet jag nämnde att jag hämtade ut förra veckan? Paketet innehöll tre produkter från Swiss Clinic som jag fått möjlighet att testa. Så spänd och pepp på det här!

Det här inlägget är alltså i samarbete med Swiss Clinic och innehåller reklamlänkar till produkterna, det innebär att jag tjänar en liten slant på varje klick eller produktköp. Jag vill vara helt transparent med er om det, men jag vill också understryka att jag både kommer ge ris och ros och alltid, alltid, alltid ge er min ärliga åsikt även i samarbeten. Om du skulle vara sugen på något från Swiss Clinic får du 25% rabatt (till och med 15 november!) med koden ELLEN25. Nu vet ni, puss!

0177

Det är nog ingen nyhet för någon att hudvård är en favoritgrej i mitt liv, hehe. Jag älskar att pilla med burkar och flaskor i badrumsskåpet, lägga ansiktsmasker och ta hand om hyn noga. Jag har en trogen morgon- och kvällsrutin, ingen superavancerad men en jag gillar att göra varje dag.

0174

Nu till mina nya produkter! Reviving Face Serum är ett ansiktsserum som innehåller hyaluronsyror som exemplariskt binder fukt. Och vem vill inte ha ett fuktat och mjukt ansikte? För att maxa serumets effekt: den här magnifika boxen med Microneedling! Detta är alltså en roller med tre medföljande huvud, två för ansikte och en för kropp. Microneedling är en metod som påskyndar hudens cellförnyelse. Panggrej! Viktigt, viktigt vid microneedling – rengöringsspray till rollern.

Den senaste veckan har jag alltså involverat dessa i min kvällsrutin. När man jobbar mycket hudvård lär man sig snabbt att få saker ger direkta resultat. Det tar tid. Huden behöver reagera och vänja sig innan man ser den största skillnaden, även om man omedelbart kan få en bra känsla. Jag kommer använda dessa enligt följande instruktioner:

‣ Inkludera 3 kvällar i rad, exkludera lika många kvällar innan nästa inkludering. Efter varje omgång microneedling applicerar jag ansiktsserum och tvättar rollern med rengöringssprayen.

0178

Så, hur gör man då? Jo, det ska jag berätta!

Microneedling är en roller med små, små nålar som hjälper huden att påskynda cellförnyelsen. Kitet kommer med tre rollerhuvuden; 0,2 mm face, o,5 mm face och 0,5 mm body. Börja alltid med minsta först och stega upp efterhand sen, jag har till exempel inte gått upp till 0,5 än utan låter 0,2 ta sin tid.

0181

Fördela ett jämnt tryck på rollern utan att det blir för hårt, det ska såklart inte göra ont. Jag rollar i följande fyra zooner, aldrig mer än ett par minuter totalt:

‣ Mellan ögonbrynen och upp över pannan, fram och tillbaka
‣ Från hakan och ut över höger käke och kind, fram och tillbaka så att hela partiet täcks
‣ Från hakan och ut över vänster käke och kind, fram och tillbaka så att hela partiet täcks
‣ Jag avslutar alltid med några lätta drag över näsryggen

0183

Direkt efter att jag rollat rengör jag rollern med sprayen så att det inte ska glömmas, sen tar jag ett pump av ansiktsserumet och stryker på ansiktet i samma zooner/på samma sätt som jag rollade. Jag drar alltid upp och ut från ansiktets mitt.

0179

Jag har hittills hunnit påbörja min andra omgång mirconeedling i min rutin, det vill säga inkludera 3 dagar efter 3 dagar exkludering. Min omedelbara känsla var att det är en skön procedur att addera i min kvällsrutin, något som känns bra på huden. Serumet luktar väldigt gott och är silkeslent i konsistensen. Att rolla gör inte ont, tar bara några få minuter och att smörja in ett pump ansiktsserum är som den bästa presenten sen!

Att se resultat av hudvård tar som sagt tid, därför lämnar jag detta här för nu och tar med er in i hudvårdsdjungeln igen om ett par veckor. Då kan vi kika lite mer på resultatet efter tid och gå in djupare på fördelar och nackdelar. Hänger ni med? Jag hoppas det! Till dess kan det kanske hända att jag också beställt hem ett extra rollerhuvud och deras fransserum.. hehe.

Rabattkoden ELLEN25 ger er alltså 25% rabatt och gäller fram till 15 november, puss!

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.