Att våga bli kär och älska någon igen

1. Att komma över någon man älskar är svårt, det har vi gjort klart här.
2. Att våga bli kär och älska någon igen – hur sjutton vågar man det?

0110

Jag trodde aldrig jag skulle våga. Jag var övertygad om att jag skulle vara ensam till den dagen jag dog, att jag aldrig skulle våga släppa in någon på livet igen. Jag dejtade, kysste främmande läppar och la mitt hjärta i någon annans händer i små, små steg. Jag fick tillbaka hjärtat i småbitar igen, mitt lim hade inte hunnit bli slitstarkt nog och hjärtat brast av minsta lilla. Jag lagade och testade försiktigt igen.

Det var först när avslutet var på mitt initiativ som jag förstod att jag äntligen var på rätt väg. Så jag sa tack men nej tack till killar med ett slipat yttre men en tomt inre, till killar med mjuka läppar som aldrig fick det att pirra i bröstkorgen, till han jag tyckte om men där jag var den som tyckte om mest. Det är inte värt att våga ge sitt hjärta till någon som inte förtjänar att få det fullt ut, så jag sa jag måste vara rädd om mitt hjärta och gick.

0087

Sen mötte jag honom. Sebastian, han med en perfekt tärningsfyra av födelsemärken på sin arm. Då var allt så självklart, inga tvivel och ingen oro. Det var ju med honom jag skulle vara, med honom jag skulle våga.

Och då insåg jag det: Att man inte vågar, att det är skitläskigt att ge någon sitt hjärta efter att man fått tillbaka det i småbitar förut, det är meningen att man inte ska våga. För man måste bli sin egen bästa kompis först. Det är meningen att man sen kommer träffa någon där det blir en total omöjlighet att göra något annat än att våga – det går inte att låta bli, dragningskraften är för stor för att man ska kunna stå emot.

Först vågar man inte, men sen vågar man inte att inte våga. För tänk om man missar sin bästa person?

Jag är glad att jag inte vågade, fram till den dagen då jag inte vågade att inte våga. Då jag släppte in honom i mitt liv och gjorde det tydligt både för honom och för mig själv.

Det är med dig jag vill leva.

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Så jävla vackert. Precis så är det ju. Tack för att jag fick insikt om alla mina ” nej tack” ,det är ju meningen ,tills dagen då det är omöjligt, och det blir naturligt ett ja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.