Tre kvinnor i bokklubben Boksurr

Nu ska ni få ett pangtips! Ganska nyligen trillade jag över Carolines instagramkonto och den digitala bokklubb hon dragit igång; Boksurr! Hur mysigt? Jag har ju en annan bokklubb också, men med målet att börja läsa mer kändes det perfekt att hoppa på även Boksurr. Två böcker i månaden bör man väl ändå få till? Jaaa, inga konstigheter.

Den här månaden har vi läst en bok som fick mig att vända sida efter sida. Vi kikar lite på den!

0257

Nämligen: Tre kvinnor av Lisa Taddeo. Jag älskar att läsa böcker i pocketformat, så jag klickade hem boken för ca 60 kronor. Det är ändå något extra mysigt med pocket? Lite semesterkänsla, sand mellan sidorna och solen man får skymma med den lilla bokryggen. Älskar det.

0259

Lisa Taddeo skriver boken efter åtta år av journalistiskt arbete och tusentals timmar av samtal, en berättelse om tre kvinnors sexualitet, lust och längtan. Att det i grunden är ett journalistiskt arbete märks, berättelserna är breda, djupa och gedigna.

En söndag låg jag hemma hos min kille och läste, jag i ena soffhörnet med min bok och han i andra soffhörnet med tv-spelskontrollen. ”Nu är det en pappa som nog dör, jag kommer börja gråta” snörvlade jag fram. Sen grät jag för att min pappa är sjuk och för att Otto fyller pensionär, och bara tanken på att de inte kommer leva för evigt gör mig till ett litet barn igen. ”Lova att du aldrig blir sjuk eller dör” tvingade jag min kille att svara på :):):)

Med andra ord: Det här är en bok som fångade mig gång på gång. Jag kände igen mig, blev nyfiken och intresserad och sen förskräckt över historian. Men ändå: så mycket igenkänning.

0261

Nej men det här?? :):):)

0262

”Jag vill inte göra dig illa”. ZzzZzz.

0263

Sen det här. Hur personer i maktposition utnyttjar sin ställning. Hur förövare inte kan vara just förövare för att de är pålitliga kollegor, trevliga grannar eller kärleksfulla familjefäder.

Han skulle aldrig. Hon ljuger. Hon bad ju om det.

0260

Nej men hallå! Vilken bok. Jag gillade den så mycket. De sista sidorna läste jag medan jag tog ett varmt bad. Vände sida efter sida och vickade på tårna i det varma och badoljiga vattnet. Den här pärlan får 4,5 av 5 möjliga, helt klart en bok jag kommer minnas.

Vill du vara med i läsningen i fortsättningen? Följ Caroline och håll koll på hennes story, bokklubbens nya bok har precis blivit framröstad!

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Verkar vara en intressant bok :D Måste själv verkligen bli bättre på att få in mina läsrutiner, är en periodare när det kommer till läsning :P

    1. Jag är också en periodare i allt jag gör! Mitt tips för att få in mer läsning är att lägga bort all teknik när man ska lägga sig, och istället läsa lite innan läggdags. Så mysigt och ett enkelt sätt att få in läsningen på rutin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.