År 2020 var ett år som innehöll allt och absolut ingenting

Nej men att det är ett nytt år på fredag? Jag kan inte riktigt greppa att det här året ens existerat och passerat. Det gör det kanske ännu mer spännande att sammanfatta: ett år som innehöll allt och absolut ingenting.

0001

Januari
Nytt år, ny månad! Jag siktade på nystart för det nya året, ville lämna 2019 bakom mig helt och hållet. Jag gick på yoga i gruppass och tänkte att det här skulle bli mitt år. Avslutade höstens kurser som både varit roliga och oerhört energikrävande. Kom på kant med en kursare och min energi var som bortblåst, kunde inte förstå att vi som levt ca. 30 år ska behöva prata om respekt mot varandra utöver att göra ett stort projektarbete med ett riktigt företag. Minst sagt en energikrävande start.

Foto 2020-02-08 10 44 50 (1)

Februari
Årets kortaste månad, och jag minns faktiskt inte mycket alls från den här tiden. Jag gissar att jag pluggade en del eftersom jag läste 125% första halvan av vårterminen (som precis startat i februari).

0319

Mars
Jag skrev min C-uppsats med en vän från klassen och vi vände och vred på ord och formuleringar i all evighet. Kändes det som. Eftersom corona blåst in över vårt klot skedde allt skrivande utanför universitetet. På vägen till att köpa den obligatoriska halloumirullen spanade jag den här vägskylten, tänkte att det är typiskt Malmö. I mitten av mars var jag på arbetsintervju för jobbet jag har idag. Det var verkligen i sista sekunden innan företaget stängde rekryteringsdörren pga pandemin, jag var så tacksam för att jag fick chansen.

0317

April
Lagom till att jag fått mitt jobb hittade jag också en dagmatte till Otto, i april började han gå till henne mer frekvent och jag kunde plugga 75% och jobba 50%. Här avslutades också en fin men kort relation och jag bokade återigen tid hos min terapeut. Personen och relationen lärde mig så himla mycket om vad jag vill ha, hur jag vill leva, vad jag behöver. Är än idag så himla tacksam över detta, jag är nämligen helt övertygad om att det är anledningen till att jag idag kan ha en sund kärleksrelation. Döpte alla mina terapitider i kalendern till ”terapi-anette” och älskade varenda timme med henne.

0318

Maj
Jag blev förkyld och livrädd för corona och höll mig därför hemma i två veckor. Tror nu att det bara var en vanlig förkylning, det var inte så illa och gick över snabbt, men I DESSA TIDER vågade man ju inte riskera någonting. När jag tillfrisknat firade jag examen med mitt kompisgäng. Eftersom pandemin slog in över landet och vårt universitet stängde ner ställdes också vår examensfest in. Vi firade själva och var så jäkla lyckliga över att ha klarat det!

0034

Juni
Den första juni räknar jag och min kille som vårt datum, det var då vi gick på vår första dejt. Han hade ordnat en överraskning och jag var livrädd men glad. Mitt i månaden började jag jobba heltid och mot slutet firade jag och en vän våra födelsedagar plus examen i Höllviken med hennes familj. Det är nog det finaste med att ha flyttat till en ny stad och börjat plugga: jag har vunnit så många fina människor. Inte trodde jag att jag skulle få en liten extrafamilj här när jag packade ihop och flyttade under sensommaren 2017.

0103

Juli
Jag hade egentligen tänkt jobba hela sommaren men tog spontant en semestervecka med min kille. Det var så skönt att få sova ut efter det där halvåret. Jag rörde mig inte många knop den veckan.

0078

Augusti
Ungefär här började jag komma in i mina nya rutiner med heltidsjobb och inga studier. Efter semestern kunde jag ladda om. Jag införde färgfredag i min klunga på kontoret men var själv mestadels av sommartiden där. För att hålla humöret uppe klädde jag mig i färgglada klänningar och plisserade kjolar. I augusti hängde jag en hel del i solen och på stranden. Älskar det. Värmen, solen, brännan. Sommaren, liveeets grej.

0045

September
Jag promenerade runt kanalen, vek hundöron i böcker och levde vardagslivet fullt ut. Under september köpte jag mina sista bussbiljetter som student, jag minns att det kändes så himla märkligt. Vem är jag nu? Under september funderade jag mycket på det, vem jag är och vad jag vill.

0123

Oktober
Jag tränade varje morgon innan jobbet. Ibland cardio, ibland yogapass med andra kollegor. Älskade de morgnarna. I mitten av månaden övergick min anställning från provanställning till en tillsvidareanställning och mot slutet gjorde jag mig redo för att börja jobba hemifrån. Det var tur, för i samma veva gick Sverige ut med nya restriktioner som sa att vi som kan jobba hemifrån blev ombedda att göra det. Jag bakade äppelpaj på sena eftermiddagen och spelade yatzy med min kille på kvällarna.

0220

November
På farsdag hade jag blandade känslor, både tacksamhet och sorg. Samma dag packade jag en ryggsäck och mötte upp en ny vän för att bada kallbad med Söderdoppet. Det var så himla härligt. Veckan efter slutade jag med mina p-piller och satte in en kopparspiral, sen mådde jag ganska dåligt kommande veckor. Som tur va var det värt det, idag känns spiralen som helt rätt beslut. Otto fyllde 8 år, jag skrev en del och gjorde några samarbeten till bloggen och min instagram. Det var så roligt! Har absolut saknat att skapa content.

0306

December
Årets sista månad är kommen! Jag laddade upp med två adventskalendrar med hudvård så jag varje dag till julafton fick öppna två lyckor med härliga krämer. Värt varenda krona, det lättade upp även de tyngsta dagarna. För sådana hade jag verkligen under december. Jag antar att det har att göra med att jag slutat äta hormoner, den här månaden har jag nämligen varit så skör och haft otrolig barnlängtan. Jag har försökt yoga och meditera på morgonen för att balansera mitt mående, det hjälper för stunden varje gång det blir av. Julen var märklig men fin och kanske min första utan en molande stress i bröstet. Jag saknade min familj men kände en lättnad av att bara kunna vara hemma och andas ut. Nu jobbar jag årets sista arbetstimmar innan jag firar nyår med min kille och hans två barn. Häromdagen frågade 6-åringen vad jag är till dem, ”bonusmamma?”. Livet va.

●●●

Att året innehöll allt men ändå ingenting är verkligen min känsla. Jag fick ett jobb jag velat ha under flera år, jag tog examen, blev kär och byggde min vardag som jag vill ha de. Men covid-19 har ju varit närvarande i stort sett hela året med allt vad det inneburit. Turerna till min familj i småland har varit få, sociala aktiviteter nästan obefintliga. Ja, ett knäppt men samtidigt fint år.

Hur har ditt 2020 varit? Vill du berätta lite om hur du haft det? Under tiden filar jag på ett inlägg om vad jag känner för år 2021. Håll i hatten!

9 kommentarer

9 kommentarer

  1. Fin årssammanfattning! Och precis som du själv skriver; året har verkligen innehållit allt och ingenting, gått långsamt och rusat på fort. Vilket förmodligen gäller alla år, när man tänker efter och blickar bakåt, men kanske extra påtagligt detta år.

  2. 2020 har varit ett märkligt men bra år för mig trots allt som hänt. I början av året fick jag chansen, trots pandemin att göra praktik i 6 mån på ett museum. En praktik som sedan ledde mig till att jag i september påbörjade en utbildning i musei-och kulturarvsvetenskap. Det har också varit ett år med händelser som fått mig att se på livet ur ett för mig nytt perspektiv.

  3. Sannerligen ett märkligt år, kan bara hålla med. Men trots pandemi tycker jag att det funnits ljuspunkter! Så glad att du är tillbaka och börjat blogga mer igen! Å otto! Så fint att få se pälsklingen!

  4. Alltså! Klänningen (blårosa-mönstrade) VARIFRÅN ÄR DEN DEN ÄR OTROLIG <3

    och ps glad över att du bestämt att skapa mer här pga saknat det!

  5. Hej! Sökte på ”kallbad” i bloggen eftersom jag hade något svagt minne av att du skrivit om någon kallbadsgrupp i Malmö tidigare. Har du någon aning om Söderdoppet fortfarande finns/är aktiva? :) Jag har varken insta eller facebook..
    Även om du inte bloggar så mkt nu, så har jag alltid gillat din blogg väldigt mycket <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.