Under 2021 vill jag

0044

kallbada mer
Till helgen är det jag som köper ett halvårskort på kallis här i Malmö. Nu är det dags att börja kallbada på riktigt! Med mig på äventyret har jag en ny vän, ser så mycket fram emot att dela en ny aktivitet med en ny person.

★ jobba mer i lera
Jag skyller på corona, men under hösten och vintern har jag flera gånger varit sugen på att leta fram mina teckningsprylar och försöka hitta min lera bland alla flyttkartonger. Hur roligt vore det inte att jobba lite mer i lera framöver?? Jätte. Jättekul!

★ yoga och meditera på rutin
Ett par vardagar i veckan kör jag ett kort yogapass på mattan innan jag börjar jobba. Tidigt på morgonen, avslutar med en meditation och följs förhoppningsvis upp av ytterligare en meditation innan jag ska sova. Vill gärna att detta blir mer en rutin än något som sker då och då.

★ cykla mer, åka mindre kommunalt
Jag har äntligen vågat cykla igen!! Sist jag testade var hundra år sedan och då slutade cykelturen innan den ens börjat, jag såg en spindel på styret när jag låste upp cykellåset så jag gjorde det enda rimliga: låste och promenerade 40 minuter från punkt A till punkt B istället. Eftersom jag vanligtvis pendlar till mitt jobb åker jag en del kommunalt redan som det är, men runt om i Malmö vill jag ta cykel istället för buss.

★ fortsätta skriva tacksamhetslista varje kväll
I samband med att jag dubbelkollar mitt larm innan läggdags gör jag två saker: registrerar mitt mående/humör i appen My Calendar och skriver en tacksamhetslista på tre punkter i appen Day One. Det vill jag fortsätta med hela året och sen slå ut lite statistik på.

★ äta renare
Jag är mästare på att äta skräp. Inte som i friterat eller snabbmat utan mer varianten av energidryck till frukost, salta chips i sängen till middag osv :))) Och min kropp mår ju såklart skit av detta. Hade velat börja äta lite renare igen, för att lugna magen och maxa nästa punkt på listan.

★ träna upp kroppens styrka
Hallå hallå va klen jag ärrr, och det blev ju inte direkt bättre av att nötcreme var hela min kostcirkel i början av 2020. När jag yogar märker jag så tydligt att jag inte alls är lika stark och smidig som tidigare, det vill jag bli igen.

★ spara pengar
För första gången på tre år har jag en lön och inte CSN. Woho! Det vill jag fira genom att bädda lite för framtiden, helt enkelt spara upp en buffert och sedan börja handla aktier lite smått.

0038

★ köpa ramar och sätta upp tavlor
Generellt kanske *göra om hemma* trots att det inte finns så mycket att göra om på dessa kvadratmeter. Tavelramar borde jag ju kunna hitta och få upp dock!

★ vara noga med SPF under årets solmånader
Hur dålig kan man vara på detta? Så dålig är jag. Måste, måste, måste bli bättre i år.

★ rensa mitt källarförråd och tömma gamla flyttlådor
I min flytt till min lägenhet var jag mest bara less på allt efter separationen, det gjorde att jag bara staplade mina flyttkartonger i förrådet och plockade upp det jag behövde i omgångar. Snart två år senare står kartongerna fortfarande där nere med allt möjligt i sig. Under våren ska jag se till att rensa, skänka och packa om smart så att näsa flytt blir smidig.

★ hålla mig grundad så gott det går
Jag vill fortsätta vara noga med att hålla dålig energi borta, stärka och stärkas av vettiga personer, göra mig av med sådant och sådana som inte gör mig gott.

★ köpa mitt första boende
Ja nej men hur härligt hade inte detta varit? Jag älskar min lägenhet. Verkligen. Sedan första stegen i lägenheten har jag älskat energin här, men det hade helt klart varit skönt med lite större ytor. Jag siktar aningen på en tvåa själv för att få fler kvm eller ett radhus ihop med min kille. Helst det sistnämnda, men vi har ETT PAR krav på nästa bostad, om vi säger så. Ett specifikt område, minst 4 rum (gärna 5 så att jag får ett kontor), bra trädgård och gärna badkar samt fönster i badrum och kök. Hehe. Vi får se om vi lyckas pricka in de där kraven under 2021 eller om jag kanske mellanlandar i en egen bostadsrätt innan den gemensamma flytten blir av.

★ spara ut min lugg
Nu är det dags! Jag vill ha lugg varje höst och vinter, men varje sommar är det skönt att kunna få bort allt i en knut på hövve. Nu har jag fått ut hårlängden till brösten så nästa steg är att luggen följer efter.

★ handla mer selektivt
I vintras fyndade jag en Carin Wester-jacka i en secondhand-app och det kan vara ett av mina bästa köp 2020. Jag vill göra mer köp av det slaget – plagg av ordentliga märken eller kvalitet framför skräp från snabbkedjor. Det innebär inte att jag kommer sluta handla på HM, för sådana köp kommer säkert också ske, men jag vill gärna handla mindre sånt och mer REDIGA GREJER.

★ kunna fira min mammas och pappas födelsedagar IRL
Båda mina föräldrar är i riskgrupp och jag har därmed träffat de ett fåtal gånger under 2020. Under 2021 fyller de dock 65 respektive 70 år och det hade varit så fint att få fira med dem på riktigt. En hejdundrandes fest.

0040

★ sova bättre på nätterna
Detta är en grej jag bråkat med så mycket under 2020. Jag har länge stoltserat med ”MVG i sov” men det här året har verkligen inte varit på det spåret. I vintras köpte jag ett tyngdtäcke av en familjemedlem och det älskar jag, så nu ska jag bara lösa lite bättre rutiner. Ingen dator i sängen, helst inte heller telefon. Läsa bok eller lyssna på ljudbok vid läggning osv.

★ ta 4 veckors betald semester
LÄNGTAR. Innan jag började plugga skedde detta varje sommar, men sedan flytten till Malmö och studiestarten har det varit ett minne blott. Till år 2021 hoppas jag att det blir verklighet igen.

★ unna mig en sen julklapp med min kille
Typ åka på spa, ta in på hotell, komma ifrån vardagslivet och ba njuta lite. Vi har detta i sikte istället för att vi köpte julklappar till varandra i julas, så plz covid ge dig nu så jag kan få åka på spa.

★ vara snäll mot mig själv
Kanske den viktigaste punkten? Men också den svåraste.

2 kommentarer

2 kommentarer

 1. Hej,
  Jag går igenom en separation just nu, som har tagit all energi från mig, och som fortfarande gör det då jag bor kvar på jakt efter ett nytt boende.
  Livet känns allmänt väldigt tungt just nu. Måste börja om från noll i en ny stad.
  Har du några tips?
  Gillar dina punkter, de känns lite peppande i den här tillvaron.
  Hur träffade du och din kille förresten?
  Min nuvarande sambo har också två barn, men gjorde inga som helst kompromisser. Blir därför lite extra glad när jag läser att ni letar efter ett gemensamt boende (vilket vi bl a aldrig gjorde)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.